Leírás és Paraméterek
Szafi Reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
- régi neve Szafi Reform Szénhidrát-csökkentő gluténmentes lisztkeverék (-CH)
500 g (paleo)
Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjakgumi).
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
100 g kész kenyérben* |
energia: |
785 kJ / 196 kcal |
523 kJ / 127 kcal |
zsír: |
0,5 g |
4,4 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,1 g |
1,4 g |
szénhidrát: |
1,1 g |
1,4 g |
- amelyből cukrok: |
0,6 g |
0,5 g |
rost: |
91,6 g |
23,1 g |
fehérje: |
0,9 g |
8,9 g |
só: |
0,23 g |
1,2 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.
100 g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.
100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Felhasználási javaslat:
Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):
Hozzávalók:
- 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
- 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
- 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
- 3 g só
- 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
- 3 db M-es tojás
- 3 db M-es tojásfehérje
- 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)
Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.
Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.
5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db jön ki belőle.
Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!
Youtube videók
Vélemények
VÁLASZ: Igen!
VÁLASZ:
Valószínűleg az útifűmaghéj illatát érzi, ami Önnek szokatlan lehet. Minden új alapanyag furcsa először. Azt tudjuk ajánlani, hogy attól függően, hogy mit készít belőle ízesítse a tésztát, reszelt bio citromhéjjal, fahéjjal, vaníliával, vagy sós péksütik esetén fokhagymaporral, szárított vöröshagymával, kenyér / pizza fűszerkeverékkel, stb...
VÁLASZ:
Főzelékek sűrítéséhez a tápiókalisztet ajánljuk.
Kedvencünk a lángos és a pizza.
Igy számomra nagyon jól jött, nagy öröm!
Volt már sok kenyér féle, ami nagyon ízlett, de ez Tökéletes!
A facebookon közzé tett kiflit készítettem el, és még a kritikus családomnak is ízlett.
Utólag mondtam meg nekik, hogy diétás volt. :D :D
Nagyon nagyon köszönöm ezt a terméket, nálam mostantól mindig lesz a konyhámban!
Akik ezt a terméket megvették, a következőket is megvásárolták!
Hasonló termékek
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a cégünk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.