Zabpelyhes keksz:
Hozzávalók:
- 34 dkg zabpehely
- 10 dkg aszalt áfonya (v. mazsola)
- 5 dkg zsírtalanított kókuszliszt
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1/4 teáskanál Dia Wellness só
- 1/5 teáskanál őrölt fahéj
- 20 dkg lágy kókuszzsír
- 2 db tojás (kisméretű tojás esetén 3!)
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő
- 10 dkg dió (vagy kesudió)
Elkészítés:
A 2 tojást az édesítővel a fahéjjal, a sütőporral és a sóval robot géppel habosra vered, majd hozzáadod a kókuszzsírt majd a kókuszlisztet is szépen bele dolgozod a tojásos habba, ezután szépen a többi alapanyagot is hozzákeverheted, az apróra vágott/tört diót (ezt úgy egyszerűen meglehet csinálni, hogy egy zacskóba rakod a diót és sodrófával végigmész rajta többször) és végezetül a zabpelyhet.
Egy sütő tepsibe sütőpapírt raksz és tetszés szerint a müzlis masszát ráhelyezed a papírra (én kis golyókat csináltam amit a sütőpapíron szétlapítottam). Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöd. :) és kész is van. Jó étvágyat! :)
A HOZZÁVALÓKAT ITT TALÁLOD: