Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Zabpelyhes-áfonyás keksz

Zabpelyhes-áfonyás keksz

Zabpelyhes-áfonyás keksz hozzáadott cukortól mentesen.

Kiváló ötlet reggelire vagy kisétkezésre.

Zabpelyhes keksz:

Hozzávalók: 
- 34 dkg zabpehely
- 10 dkg aszalt áfonya (v. mazsola) 

- 5 dkg zsírtalanított kókuszliszt
- 5 dkg zabpehelyliszt

- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1/4 teáskanál Dia Wellness só
- 1/5 teáskanál őrölt fahéj
- 20 dkg lágy kókuszzsír
- 2 db tojás (kisméretű tojás esetén 3!)
- 4 dkg Dia Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő
- 10 dkg dió (vagy kesudió)

Elkészítés:
A 2 tojást az édesítővel a fahéjjal, a sütőporral és a sóval robot géppel habosra vered, majd hozzáadod a kókuszzsírt majd a kókuszlisztet is szépen bele dolgozod  a tojásos habba, ezután szépen a többi alapanyagot is hozzákeverheted, az apróra vágott/tört diót (ezt úgy egyszerűen meglehet csinálni, hogy egy zacskóba rakod a diót és sodrófával végigmész rajta többször) és végezetül a zabpelyhet. 
Egy sütő tepsibe sütőpapírt raksz és tetszés szerint a müzlis masszát ráhelyezed a papírra (én kis golyókat csináltam amit a sütőpapíron szétlapítottam). Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöd. :) és kész is van. Jó étvágyat! :) 

A HOZZÁVALÓKAT ITT TALÁLOD:

Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek