Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Gluténmentes, tejmentes pudingok

Mi az: gyorsan elkészíthető, több ízben kapható, állaga kocsonyás, és az egész világon fogyasztják? Hát persze, hogy a puding! Míg nálunk leginkább a homogén, édes változat népszerű, a Brit-szigeteken gyakran sós verzióban készítik, például kenyérből vagy belsőségekből. Amerikában és Indiában az édes pudingok fogyasztása terjedt el jobban.

Indiában a pudingokat rizsből, tápiókából vagy tésztából készítik, és gyakran ízesítik fűszerekkel, mint például kardamommal, rózsaszirommal vagy fahéjjal. A mediterrán térségben a rizsből készült, sült pudingok a legelterjedtebbek, amelyeknek fahéjas, mézes, pisztáciás vagy natúr változatait akár közel-keleti éttermekben is megkóstolhatjuk.

Az édes pudingok egyszerűsége

A homogén állagú, édes puding elkészítése rendkívül egyszerű. Leggyakrabban tehéntejből (esetenként gyümölcsléből), cukorból és instant pudingporból készül. A hagyományos instant pudingporok legfőbb összetevője a keményítő, amely biztosítja a végleges, kocsonyás állagot. Legtöbbször kukoricakeményítőt használnak, de előfordul rizs- vagy burgonyakeményítős változat is.

A puding egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége: pillanatok alatt elkészíthető, és kicsiknek, nagyoknak egyaránt kínálható. Kiváló alapanyag tortákhoz, krémekhez, de megmenthetünk vele száraz piskótákat is.

Ételérzékenység és alternatívák

Az ételérzékenységgel küzdőknek a hagyományos instant pudingporok fogyasztása kihívást jelenthet. Noha a kukorica-, rizs-, és burgonyakeményítő alapvetően gluténmentes, ha a terméken nincs feltüntetve a "gluténmentes" címke, nem lehetünk biztosak abban, hogy nem szennyeződött gluténnel a csomagolás során.

Akik növényi alapú táplálkozást követnek, választhatnak tejpor-, tejsavó- és tejfehérje-mentes pudingporokat, és ezekhez tehéntej helyett növényi tejhelyettesítőt is használhatnak.

Lassú felszívódású, gluténmentes alternatívák: Szafi Reform és Szafi Free pudingok

Amennyiben szeretnénk elkerülni a gyorsan felszívódó kukoricakeményítős vagy burgonyakeményítős pudingokat, érdemes olyan termékeket keresni, amelyek lassú felszívódású, gluténmentes sűrítőanyagokat tartalmaznak. A Szafi Reform és a Szafi Free pudingporok kiváló megoldást nyújtanak ebben az esetben.

Ezek a termékek szigorúan gluténmentes, vegán üzemben készülnek, így gluténérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják őket. Sem a Szafi Reform, sem a Szafi Free pudingok nem tartalmaznak kukorica- vagy burgonyakeményítőt, helyette lassan felszívódó, hosszú távú jóllakottságot biztosító összetevőkkel rendelkeznek.

A Szafi Reform pudingok kifejezetten ajánlottak azoknak, akik fontosnak tartják a csökkentett szénhidráttartalmú étrendet. Ezek a pudingok magas rosttartalommal bírnak, energiacsökkentettek, és a paleo életmódba is beilleszthetők. Ha olyan édes vacsorát szeretnél, amely nem veszélyezteti a diétádat, válassz egy Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo pudingot!

Szafi Free zabpuding: természetes és személyre szabható

A Szafi Free zabpudingok rendkívül ízletesek és laktatóak, tökéletesek akár kisgyermekeknek, vagy azoknak, akik érzékenyek a magas rosttartalmú ételekre. A Szafi Free pudingporok nem tartalmaznak édesítőszert, így mindenki saját ízlése és diétás igényei szerint édesítheti őket.

Kíméletes, 100%-ban természetes összetevőik révén könnyen és gyorsan elkészíthetők. Kiváló alapanyag lehet kevert süteményekhez, vegán palacsintákhoz vagy akár mákos kockához is.

Mindkét termékcsalád pudingjai mentesek tartósítószerektől, mesterséges színezőanyagoktól, ízfokozóktól, és hozzáadott cukortól! Vannak, akik reggelire, vannak, akik köztes étkezésre, és vannak, akik vacsorára fogyasztják a Szafi Reform és/vagy Szafi Free pudingokat. Szafi pudingok több ízben ITT MEGVÁSÁROLHATÓAK!

Válaszd a minőségi pudingot!

A Szafi Reform és Szafi Free pudingok nemcsak az egészséges életmód követőinek, hanem bárkinek ajánlottak, aki odafigyel az étrendjére és minőségi alapanyagokat szeretne használni a konyhában. Az ételek minősége kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából, és ezek a pudingporok garantáltan megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak is. Fogyassz olyan pudingokat, amelyek lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, magas rosttartalmúak és természetes összetevőkkel készültek, így az édesség élvezete nem kompromisszum az egészséges étrendben.

További recept ötletek Szafi pudingokhoz:

Szafi Free kakaós zabpuding

Szafi Free vaníliás zabpuding

Szafi Free karamell ízű zabpuding

Szafi Reform instant növényi túró helyettesítő puding

Tartalomhoz tartozó címkék: blog