Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Gluténmentes zabpehelyliszt, és zabpehely

Az életmódváltók, és a reformtáplálkozás hívei között méltán népszerű a sokoldalúan felhasználható zabpehely, és a zabpehelyliszt/zabliszt. Sokan azért szeretik, mert a belőlük készült ételek ízben, és állagban egyaránt hasonlítanak a fehér lisztből készült ételekhez. Azonban, a kedvező küllemén, és semleges ízén jóval több pozitív dolog miatt érdemes beiktatni az étrendünkbe a zabot, pehely, ill. liszt formájában is.

A zabpehelyliszt elsősorban magasabb fehérje, és rost tartalommal rendelkezik, mint a finom búzaliszt. A zabliszt, és a zabpehely is lassan feszívódó szénhidrátnak számít, hiszen nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet. Ennek a tulajdonságának köszönhetően akár inzulinrezisztenciával, ill. cukorbetegséggel küzdők is beilleszthetik az életmódjukba. A zabpehelyben, és a zablisztben található rostok elősegítik a normál bélműködést, és támogatják az immunrendszer megfelelő működését. A zabpehelyből leggyakrabban kását készítünk, de ennél jóval hasznosabb alapanyagról van szó. MÉG TÖB ZABPEHELYBŐL (és zablisztből) KÉSZÜLT RECEPTÉRT LÁTOGASS EL IDE!

A zablisztből nem csupán tökéletes állagú, ízű péksütemények, kenyerek, palacsinták kivitelezése lehetséges, hanem puha, levegős piskótát is süthetünk belőle, amely megtévesztően hasonlít a búzalisztes társához. Készíts ínycsiklandó ételeket zablisztből, vagy zabpehelyből, ünnepi alkalmakra, vagy hétköznapokra!

A zabliszt, és a zabpehely gluténmentességéről sok mindent olvashatunk, vannak, akik váltig állítják, hogy nem létezik olyan, hogy gluténmentes zab. Ez az azonban téves feltevés, mert a zabban (így a zabpehelyben, és a zablisztben sem) nem található meg a vékonybélbetegséget okozó veszélyes fehérjék a gliadin, és a glutenin. Azonban a legtöbb, zabot tartalmazó élelmiszer fogyasztása veszélyes lehet a gluténérzékenység esetén. Ennek az az egyszerű oka van, hogy a zab betakarításakor, szállításakor, feldolgozásakor, és csomagolásakor nehezen elkerülhető, hogy ne szennyeződjön allergén anyagokkal. A jó hír azonban, hogy a Szafi Reform és Szafi Free márkájú, zabot tartalmazó élelmiszerek mind mentesek gluténtól, hiszen szigorúan ellenőrzött, gluténmentes üzemben kerülnek feldolgozásra.

Az ITT KAPHATÓ Szafi Reform zabpehelyből minden gluténérzékeny bátran készíthet magának zabkását, vagy zabkekszet (RECEPT ITT!) , az ITT KAPHATÓ gluténmentes zablisztből pedig nyugodt szívvel lehet sütni kenyeret (RECEPTEK ITT!), és  édességeket (RECEPTEK ITT!)!

Még több garantáltan gluténmentes Szafi Reform és Szafi Free márkájú zabtartalmú alapanyagért (pl. zabpuding, zabgríz, zabköret stb.) KLIKK IDE! 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog