A goji bogyónak számos jótékony hatása ismert. Gazdag nyomelemekben, valamint 18 aminosav található meg benne, így remek növényi fehérje forrásként is szolgálhat. Jótékony hatással bír a szemekre (zexantin tartalma miatt), és a bőrre, mivel magas a béta-karotin tartalma. Magas a B-, és a C-vitamin (29 mg) tartalma. Rendszeres fogyasztása (120 ml goji dzsúz/nap) jó hatással lehet a közérzetre, és javíthatja az agyi funkciókat is. A kiegyensúlyozott táplálkozás méltó tagja lehet ez az élelmi rostokban gazdag, pici, piros bogyó.
A goji bogyó fogyasztása sokoldalú lehet: ha szeretnénk, magában nassolhatjuk, de akár bele sütethetjük süteményeink tésztájába, kiválóan díszíthetjük vele különböző kásáinkat, dúsíthatjuk vele pudingjainkat. Müzlibe, joghurtokba, turmixokba is szórhatunk goji bogyót, gazdagítva ezzel a kész étel aminosav, és vitamin tartalmát. Goji bogyóból szokás teát is készíteni: vízhez, zöldteához adjunk egy evőkanál goji bogyót, és hagyjuk állni 10-15 percig! A tea elfogyasztása után a megpuhult goji bogyók ízletes csemegék lehetnek. Az iráni konyha előszeretettel alkalmazza a goji bogyót különböző rizses, és kuszkuszos ételekben is. Kínában évszázadok óta a leveseket ízesítik goji bogyóval. Érdemes kipróbálni a répás-gyömbéres levest goji bogyó hozzáadásával!
Goji bogyó hozzáadásával ÍGY tudtok kakaós-narancsos, szénhidrátcsökkentett paleo kuglófot sütni, illetve ÍGY tudjátok hozzáadni a paleo-vegán hamis túrótortátokhoz!
A Szafi Reform aszalt goji bogyó hozzáadott cukortól mentes, édességét a természetes gyümölcscukor tartalma biztosítja. ITT rendelhető hozzáadott cukortól mentes étcsokoládéba mártott aszalt goji bogyó, amelyet gluténérzékenyek és paleo életmódot élők is bátran fogyaszthatnak!