Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Himalaya só

A só az életünk, és az ételeink egyik alapvető része, és eleme. Sót találhatunk a földben, a vérben, a tengerben, só nélkül nem is léteznénk. A kősó Pakisztánból származik, nevezik Halite-nak is, de a közismertebb neve, a Himalaya só.  A himalaya só Kehwra bányáiból származik, amely Pakisztánban, Punjab államban található, és a világ második legnagyobb sóbányájaként van számon tartva. A bánya a Himalájától, mintegy 300 km-re található. Úgy tartják, hogy a bányában található, különleges színű só, kb. 250 millió évvel ezelőtt keletkezett, és egy akkori, ősi tenger maradványként maradt ránk. Az elmúlt évtizedekben a tudatos táplálkozás egyik alappillérévé vált a Himalája só fogyasztása, kiszorítva ezzel sokak konyhájából az általános asztali sót.  De miben reljlik a Himalája só ereje, és népszerűsége?

A Himalája só 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz, köztük olyan létfontosságúakat, mint a jód, kalcium, magnézium, réz, és vas). Rendkívül magas ásványi, és nyomelem tartalma annak köszönhető, hogy az asztali sóval (konyhasó) ellentétben, a Himalaya só nem egy feldolgozott élelmiszer, hanem teljesen nyers tápanyag. Míg a konyhasó egy kilúgozott melléktermék, amely minden ásványi anyagtól meg lett fosztva, addig a himalaya só szennyeződésmentes, tiszta, érintetlen, kézzel bányászott csoda, amely, több millió éves erőt raktároz magában. A himalaya só fogyasztása szervezetünk számára több szempontból is előnyös: lúgosít, így a ma emberének, aki sok feldolgozott, és/vagy savasító ételt fogyaszt, gyakorlatilag elengedhetetlen lenne ennek a természetes lúgosítónak a fogyasztása. A himalája só fogyasztása szabályozza a vércukorszintet, és az anyagcserét, javítja a szabálytalan szívverés, megelőzi a visszerek kialakulását, erősíti a csont szerkezetét, megállítja a felesleges nyáltermelődést, segít fenttartani az izomerőt. 

A Himalája só felhasználása sokoldalú: természetesen hasznosíthatjuk főzéshez, de érdemes csak a konyha műveletek végén hozzáadni az ételhez, hogy ne károsuljon a kristályszerkezete. A Himalája sót gyakran használják külsőleg is: sófürdőhöz, és lábfürdőhöz is egyaránt alkalmas. Hatásos herpesz kezelésére, oldatként az orrüreget tisztíthatjuk vele a náthás időszakban.

Szervezetünkben a sóhiány súlyos tüneteket eredményezhet: szédülést, izomgyengeséget, esetleg görcsöket. A sóval tartósíthatunk, kiemelhetjük ételeink ízét, hatalmas kincs az emberiség számára. Mindennapi só szükségletünket érdemes minőségi sóval betölteni. Cseréld le Te is az otthon lévő konyhasót Szafi Reform himalaya sóra, amely ITT RENDELHETŐ! 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog