A Himalája só 84 különböző ásványi anyagot tartalmaz, köztük olyan létfontosságúakat, mint a jód, kalcium, magnézium, réz, és vas). Rendkívül magas ásványi, és nyomelem tartalma annak köszönhető, hogy az asztali sóval (konyhasó) ellentétben, a Himalaya só nem egy feldolgozott élelmiszer, hanem teljesen nyers tápanyag. Míg a konyhasó egy kilúgozott melléktermék, amely minden ásványi anyagtól meg lett fosztva, addig a himalaya só szennyeződésmentes, tiszta, érintetlen, kézzel bányászott csoda, amely, több millió éves erőt raktároz magában. A himalaya só fogyasztása szervezetünk számára több szempontból is előnyös: lúgosít, így a ma emberének, aki sok feldolgozott, és/vagy savasító ételt fogyaszt, gyakorlatilag elengedhetetlen lenne ennek a természetes lúgosítónak a fogyasztása. A himalája só fogyasztása szabályozza a vércukorszintet, és az anyagcserét, javítja a szabálytalan szívverés, megelőzi a visszerek kialakulását, erősíti a csont szerkezetét, megállítja a felesleges nyáltermelődést, segít fenttartani az izomerőt.
A Himalája só felhasználása sokoldalú: természetesen hasznosíthatjuk főzéshez, de érdemes csak a konyha műveletek végén hozzáadni az ételhez, hogy ne károsuljon a kristályszerkezete. A Himalája sót gyakran használják külsőleg is: sófürdőhöz, és lábfürdőhöz is egyaránt alkalmas. Hatásos herpesz kezelésére, oldatként az orrüreget tisztíthatjuk vele a náthás időszakban.
Szervezetünkben a sóhiány súlyos tüneteket eredményezhet: szédülést, izomgyengeséget, esetleg görcsöket. A sóval tartósíthatunk, kiemelhetjük ételeink ízét, hatalmas kincs az emberiség számára. Mindennapi só szükségletünket érdemes minőségi sóval betölteni. Cseréld le Te is az otthon lévő konyhasót Szafi Reform himalaya sóra, amely ITT RENDELHETŐ!