Leírás és Paraméterek
A cikória kávé a cikória növény (Cichorium intybus) gyökéréből készül, amelyet megszárítanak, majd megpörkölnek és megőrölnek. Ez az ital egy népszerű koffeinmentes alternatíva a hagyományos kávéval szemben, mivel hasonlóan mély, gazdag ízvilággal rendelkezik, anélkül, hogy tartalmazna koffeint.
A cikória kávé hatása, előnyei
Koffeinmentes alternatíva - A cikória kávé teljesen koffeinmentes, ezért ideális azok számára, akik kerülik a koffeint, például terhesség alatt, koffeinérzékenység miatt, vagy ha csak csökkenteni szeretnéd a koffeinbevitelt. Íze gazdag, kissé diós és földes, így jól helyettesítheti a hagyományos kávét.
Gazdag prebiotikumokban - A cikória gyökér nagy mennyiségben tartalmaz inulint, egyfajta prebiotikumot, amely segít támogatni a bélflóra egészségét. Az inulin serkenti a jó baktériumok szaporodását a bélrendszerben, így hozzájárulhat az emésztés javításához és a jobb tápanyagfelszívódáshoz.
Támogatja az emésztést - A cikória kávé elősegítheti az egészséges emésztést, mivel a benne található inulin javítja a bélmozgást és segíthet megelőzni a székrekedést. Emellett a cikóriában található rostok hozzájárulnak a vastagbél egészségéhez.
Csökkentheti a gyulladást - A cikória kávé fogyasztása hozzájárulhat a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez a szervezetben, mivel a cikória gyökér antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek semlegesíteni a szabadgyököket és megvédeni a sejteket a károsodástól.
Támogathatja a szív- és érrendszer egészségét - Az inulinban gazdag cikória kávé segíthet a koleszterinszint szabályozásában. Néhány tanulmány kimutatta, hogy az inulin segíthet csökkenteni az LDL ("rossz") koleszterinszintet, ami fontos szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
A cikória kávé felhasználása
A cikória kávét hasonló módon készítik, mint a hagyományos kávét. Elkészíthető szűrőben, eszpresszógéppel vagy akár hagyományos módon főzve. Íze kissé kesernyésebb lehet, mint a hagyományos kávéé, de sokan szeretik kombinálni tejjel vagy növényi tejhelyettesítőkkel, illetve édesítőszerrel, hogy lágyabb ízvilágot kapjanak.
Fogyasztható önmagában, tejjel vagy babkávé hozzáadásával is.
Átlagos tápértékadatok: 3g cikória kávé + 100ml vízzel számolva:
Energia: | 43kJ/10kcal |
Fehérje: | 0,1g |
Szénhidrát: | 2,2g |
ebből cukor: | 0g |
Zsír: | 0,2g |
ebből telített zsírsav: | 0,1g |
Ballaszt: | 0g |
Nátrium: | 0,02g |
Összetevők:
Cikóriaaszalvány (őrölt pörkölt) 99%, napraforgó olaj.
Nyomokban glutén tartalmazhat.
A cikória kávé különösen népszerű volt a múltban, amikor a valódi kávé hiánycikk volt, például háborús időszakokban. Ekkor a cikóriát használták helyettesítőként, mivel olcsóbb és könnyebben elérhető volt. A mai napig kedvelt kávéalternatíva, különösen olyan országokban, mint Franciaország vagy Belgium.
Bár a cikória kávé sok egészségügyi előnnyel jár, érdemes megemlíteni, hogy nagy mennyiségű cikória fogyasztása nem ajánlott terhesség alatt, mivel néhány forrás szerint stimulálhatja a méhösszehúzódásokat.
Ha bármilyen egészségügyi problémád van, vagy bizonytalan vagy a cikória kávé fogyasztásával kapcsolatban, mindig konzultálj orvosoddal.
Tedd kosárba és rendeld meg cikória kávénkat most 929 Ft-os áron!
Vélemények
VÁLASZ:
A terméken nincs erre vonatkozó információ.
Akik ezt a terméket megvették, a következőket is megvásárolták!
Hasonló termékek
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a cégünk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.