Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Kókuszvirág cukor

Délkelet-Ázsia bizonyos területein már hosszú idő óta használják a kókuszpálma bimbózó virágából előállítható kókuszvirág cukrot. A legtöbb kókuszvirág cukrot, kókusznedv cukrot, kókuszpálmacukrot, kókuszcukrot–kinek, hogy tetszik- a Fülöp szigetek, és Indonézia termeli. Magyarországon csupán néhány éve vált ismertté.

A kókuszvirág cukor előállítása nagyon leegyszerűsítve, így történik: a kókuszpálma gyümölcse a kókuszdió, a kókuszdió a fa virágából fejlődik ki. Ebben a kókuszvirágban koncentráltan már benne van az a sok értékes hatóanyag, amely később majd a dióban fejlődik ki. A virágot a termelők megmetszik, így hozzájutnak a benne rejlő nedvhez, amit, összegyűjtenek bambuszedényekben, majd méretes wokba öntenek, és mérsékelt meleg felett elkezdik párolni. Ennek a nedvnek a nagy része ekkor még csupán víz (kb. 80%-a), de ahogy párolog a víz, úgy válik egyre sűrűbb sziruppá. Ezt tovább főzve cukorkristályhoz, vagy cukortömbhöz jutnak.  A kókuszvirág cukor íze nem hasonlítható a fémes eritrit, vagy a hűvös nyírfacukor ízéhez. Sokak szerint karamelles, törökmézre hajazó ízvilággal rendelkezik. A kókuszvirág cukor színben, és állagban nagyon hasonít a barnacukorhoz.

 Azoknak, akik figyelnek a kalória-, és szénhidrátbevitelükre, érdemes odafigyelniük, és mérsékelniük a kókuszvirág cukor fogyasztását: kalóriatartalma nem kevesebb a hagyományos cukorénál. Amennyiben szimpatikusak számodra a kókuszvirág cukor adta, természetes édesítési lehetőségek, de fogyasztásától visszatartanak a tápértékei, érdemes kipróbálnod a Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirág cukrot, amely olyan kókuszvirág cukor, ami energiamentes steviaval van keverve. A Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirág cukor nem tartalmaz cukoralkoholt, nincs hashajtó hatása, nem okoz puffadást. Mindemellett paleo, és vegán életmódot élők is bátran fogyaszthatják. Ötször kevesebb kell belőle az ételekbe, és italokba, mint a kristálycukorból, így 5-ször kevesebb az étel -édesítésből származó- hozzáadott szénhidráttartalma, ezáltal a szénhidrát-csökkentett életmódot követők számára is ajánljuk.

BŐVEBBEN A SZAFI FREE ÖTSZÖRÖS EREJŰ KÓKUSZVIRÁG CUKORRÓL ITT OLVASHATTOK! 

A kókuszvirág cukor fogyasztása mellett szól még az is, hogy számos tápanyagot, és ásványi anyagot tartalmaz, mint például a kálium, magnézium, cink, és vas, valamint a B1-, B2-, B3-, B6-és C -vitamin kiváló természetes forrása. Könnyen emészthető, és könnyen kezelhető.

A Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirág cukor felhasználása nagyon sokrétű. ITT rengeteg receptet (piskóták, desszertkrémek, péksütemények, kekszek stb.) találattok a felhasználáshoz!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog