Tökmagos-lenmagos zsemle
1 db=200 kalória
Hozzávalók:
- 1 teáskanál (4g) BIO tökmagolaj
- 28 g BIO tökmag (darálva)
- 30 g zsírtalanított lenmagliszt
- 70 g nyílgyökér liszt
- 1 tojás
- 50 g savas víz
- 1 teáskanál só
Aki jobban szereti a puhább zsemlét az 1 evőkanál tökmagolajat adjon hozzá, de úgy magasabb lesz a kalóriatartalma!
Elkészítés:
- Jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd vízes kézzel(!) 3 db. zsömlét formázunk belőle.
- 160 fokon kb. 35 percig sütjük.
- Melegen nem szabad felvágni!!!!! - mert szikkadtan fog megszáradni és melegen nem is finom, úgy olyan, mintha nyers maradt volna.
- Viszont hidegen nagyon nagyon finom, igaz elég tömény, mivel nincs semmivel felfújva (még szódabikarbónával sem)!
Tipp: Ha másnap megszáradna 15 másodpercre tegyük mikróba!
EZEKET A HOZZÁVALÓKAT HASZNÁLTAM: