Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Magyaros fogások hús nélkül, avagy így főzz magyarosan vegán alapanyagokból!

Vannak ételek, amelyek ízig-vérig, letagadhatatlanul magyaros fogásnak számítanak. A tradicionális magyar konyháért nagyon sokan rajonganak; büszkén mutatjuk be külföldi ismerőseinknek a világhírű gulyást, pörköltet, túrós csuszát, töltött paprikát és még sok más ínycsiklandó ételt. Ezeket a hagyományos ízeket a legtöbb magyar jól ismeri és szereti.

Mik a magyaros ételek fő összetevői?

A tipikus magyar ételek általában tartalmaznak őrölt édes pirospaprikát, feketeborsot, sót, gyakran köménymagot, fokhagymát és babérlevelet is. A legtöbb magyaros étel elkészítésekor az első lépés a vöröshagyma apró kockákra vágása és zsiradékon vagy olajon való megpirítása. A hagyományos magyar konyha alapvető alapanyaga a hús. Magyarországon a sertéshús fogyasztása a legelterjedtebb, de a marha-, szárnyas-, vad- és halhús fogyasztása is igen népszerű.

Az édes magyaros ételek – például madártej, dobostorta, túrógombóc – hozzávalói között általában megtalálható a tehéntej, vagy más tejtermék, mint például túró, valamint a tojás.

Hagyományos fogások és modern konyha

A hagyományos fogásaink többsége jelentősen eltér a modern sütési-főzési eljárásoktól. Míg a hagyományos ételek gyakran zsiradékkal készülnek, addig a modern technikák inkább a zsírszegény vagy olajmentes sütést és párolást helyezik előtérbe, így egészségtudatosabbá téve az elkészítést. A magyarok gyakran használnak zsiradékot a zöldségek és a húsok sütéséhez, míg a modern gasztronómia inkább a zsír- és olajmentes sütést, valamint a párolást javasolja.

Ebből kifolyólag sokan, akik nagyobb figyelmet szeretnének szentelni táplálkozásuknak, először tanácstalanok, hogy miként készíthetnének hagyományos ízű magyar ételeket kevésbé hagyományos módon, kevesebb zsiradékkal vagy akár hús nélkül. A húsmentes életmód egyre népszerűbbé válik, és sokan, még ha nem is állnak át teljesen vegetáriánus vagy vegán étrendre, hetente legalább 1-2 alkalommal hús nélküli ételek kerülnek az asztalra.

Új technikák és alapanyagok

Az új sütési-főzési technikák elsajátítása időigényes folyamat, és általában sok gyakorlással jár, mire egy-egy fogást sikerül úgy elkészíteni, ahogy az a „nagy könyvben meg van írva”. Ahhoz, hogy újdonságokat tudjunk bevezetni a hagyományos magyar konyhánkba, szükségszerű megismerkedni az új alapanyagokkal, és ki kell kísérletezni, hogyan készíthetjük el őket úgy, hogy az ízük megfeleljen a megszokott ízlésnek.

Ebben a kihívásban nagy segítségünkre lehet a Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor és a Szafi Free tojásmentes magyaros reggeli/vacsora alappor. Ezek az alapanyagok rendkívül praktikusak, hiszen jelentősen lerövidítik az elkészítési időt, egyszerűsítik a folyamatokat, és lehetővé teszik, hogy a hagyományos magyar ízvilágot érjük el, még akkor is, ha kevesebb zsiradékot vagy tojást szeretnénk használni. Így nemcsak egészségtudatosabban, hanem gyorsabban is főzhetünk, miközben megőrizzük az autentikus ízeket.

Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz

A Szafi Reform magyaros krémes paprikás szószt elkészíteni rendkívül egyszerű: megkönnyíti az életet a konyhában, hiszen kóstolgatás nélkül, percek alatt összeállítható, és ízlés szerint tálalható akár párolt zöldségekre, nokedlire, vagy tésztára öntve. Olyan hagyományos, húsmentes magyaros ételeket is készíthetünk belőle, mint például a krumplis tészta, csak jóval gyorsabban és kevesebb lépésben, mint a hagyományos módszerrel. A paprikás krumpli elkészítése sem volt még sosem ilyen egyszerű, mint a Szafi Reform magyaros krémes paprikás szószalappal! További információért olvass még többet a szószalapról ITT!  

Szafi Free tojásmentes magyaros reggeli/vacsora alappor

A Szafi Free tojásmentes magyaros reggeli/vacsora alapporból többek között tipikus magyaros vegán „rántottát” is készíthetünk! Mitől magyaros egy rántotta? Az alá pirított szalonnától, hagymától és a megfelelő fűszerezéstől. És hogyan készíthetjük el mindezek nélkül vegán módon? Erről ITT OLVASHATTOK!! Ha időnként szeretnénk mellőzni a tojást, vagy éppen nincs otthon, akkor ebből az alapanyagból könnyedén készíthetünk hamis vegán „tojásos” nokedlit, omlettet, „tojásos” lecsót és sok mást. Még több receptötletet találhattok hozzá ITT! 

Magyaros ételek újragondolva

A magyaros fogások igenis elkészíthetők hamis verzióban, húsmentes napokra vagy akár vegán életmódba is beilleszthetően, szinte zsír nélkül, anélkül, hogy nehéznek éreznénk őket. Ezek az ételek laktatóak, sokak által kipróbáltak és kedveltek, hiszen pillanatok alatt elkészíthetők, és még a fűszerezéssel sem kell bajlódni! Ha szeretnél hagyományos ízű, magyaros fogásokat fogyasztani, de nem a megszokott alapanyagokból, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod ezt a két terméket!

Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor ITT RENDELHETŐ!

Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT RENDELHETŐ!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog