- Áfonyás-mandulás keksz (Paleo keksz)
- Hozzávalók:
- -1/2 csésze zsírtalanított mandulaliszt
- -1/2 csésze zsírtalanított gesztenyeliszt - /ehelyett is lehet mandulalisztet vagy kókuszlisztet használni, SŐT ÚGY MÉG FINOMABB csak nekem elfogyott a mandulalisztem/
- -1 evőkanál darált mandula
- -1/2 teáskanál nyílgyökér keményítő
- -2 kisméretű tojás
- -4 evőkanál dióolaj
- -3 evőkanál természetes édesítőszer (biomézzel vagy mézpótlóval helyettesíthető)
- -1 teáskanál vanília-kivonat
- -1/4 teáskanál szódabikarbóna
- - ¼ csésze aszalt vörösáfonya
Elkészítés:
Az áfonya kivételével az összetevőket összeturmixoljuk, majd az áfonyát beleforgatjuk és 12 korongot formálunk a masszából, amit előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütünk.
Ui.: a csésze mérete kb. 1,5-2 dl.
EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM: