Sütés nélküli, NoCarb tésztával készült, epres "túrótorta" (Paleo recept) - Paleo "tejbegríz" torta
Hozzávalók:
-
1 db. kerek konyhakész kókuszos gyümölcslap
Krémhez:
- 1 csomag NoCarb angyalhaj tészta (citrommal kiöblítve és serpenyőben kiszárítva, majd ledarálva)
-
600 g Totu (túróval helyettesíthető)
-
3 ek. R. kókuszkrém (4*es mennyiségű vízzel turmixoltam, majd a hígabb részét tejként fogyasztom a krém részét krémként) - tejföllel helyettesíthető
-
3 ek. porrá őrölt Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő (Eritrit+Stevia keverék)
-
3 nagy lédús narancs leve (ez is helyettesíthető kókusztejjel)
-
3 ek. Dia Wellness eper lekvár (eperrel+édesítővel helyettesítő)
-
1 ek. útifű maghéjliszt (vagy konjac liszt) - ha nem tortát szeretnénk belőle készíteni, hanem sima tejbegrízt, akkor kókuszliszttel is működik :)
Elkészítés:
-
A krém hozzávalóit jó alaposa összeturmixoljuk. - a tésztával kezdjük majd úgy adjuk hozzá az összes többit felsorolás szerint.
-
A gyümölcslapot egy 18 cm átmérőjű kerek csatos tortaformába helyezzük. (Ha nincs 18 cm-es akkor ennél kisebb is jó: a tortaformát ráhelyezzük a gyümölcslapokra és kés segítségével körbe vágjuk, így akkora lapot kapunk, amekkorát akarunk. Ami a vágás során hátramarad önmagában is fogyasztható!)
-
Erre a gyümölcslapra helyezzük a krémet.
-
Majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
-
Tálalás előtt megkenjük hozzáadott cukormentes lekvárral.
EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM: