Házi készítésű növényi tejszín recept
Hozzávalók:
- 1,5 adagolópohár zabpehely
- 1 adagolópohár Szafi Reform kókuszreszelék
- 30 g Szafi Reform kókuszzsír
- ízlés szerint Himalája vagy Parajdi só
- 1 evőkanál eritrit
- víz a minimum jelzésig
Elkészítés:
A hozzávalókat a növényi tejkészítő gépbe helyezzük, majd megnyomjuk a középső gombot.
Mikor zenél a gép, akkor kész, ezután leszűrjük és az így kapott folyadékot visszaöntjük a gépbe. Továbbá adunk hozzá még
- 1 kiskanál útifűmaghéj-lisztet
Végül újra megfőzzük a középső gomb segítségével.
A második főzetet már nem kell leszűrni!
Tipp: Én miközben hűlt fél óránként megkevertem kézi habverővel, hogy ne dermedjen meg a tetején a tejszín.
EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM: