Almás diótorta:
Hozzávalók:
- 1 csomag (2 db.) kerek Konyhakész 18 cm-es almás gyümölcslap
- 2 alma
- 2 ek. frissen facsart narancslé
- 2 marék dió
- 2 ek. kókuszkrém
- 2 tk. útifű maghéj
- 2 tk. Dia Édes folyékony édesítő
- 1/2 tk. fahéj
- csokimáz (én ezt a csokikrémet készítettem el: Banános-Csokis Chia krém)
Elkészítés:
- Az almát, diót, narancslét, kókuszkrémet, útifűmaghéjat, édesítőt, fahéjat jó alaposan összeturmixoljuk.
- A gyümölcslapok közül az egyiket egy 18 cm átmérőjű kerek csatos tortaformába helyezzük (ha nincs 18 cm-es akkor ennél kisebb is jó : a tortafomát ráhelyezzük a gyümölcslapokra és kés segítségével körbe vágjuk, így akkora lapot kapunk amekkorát akarunk, ami a vágás során hátramarad önmagában is fogyasztható!)
- Erre a gyümölcslapra helyezzük a krémet majd a 2. gyümölcslapot.
- Végül csokikrémmel megkenjük és 1 napig (vagy legalább 1 éjszakát) hagyjuk pihenni a hűtőben.
- A pihentetés alatt jól megpuhul a gyümölcslap és nagyon szépen vághatóvá válik.
EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM: