Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Gluténmentes kétszersült (Paleo barát)

Burján Szafi
Gluténmentes kétszersült (Paleo barát)

Paleo kétszersült gluténmentesen, tejmentesen, szójamentesen Szafitól

Paleo kétszersült

 
Hozzávalók:
  • 1 evőkanál darált chia mag
  • 1 teáskanál himalaya só 
  • 180 g nyílgyökérliszt
  • 15 g LowCarb tápióka keményítő
  • 65 g darált mandula liszt
  • 20 g darált Bio lenmag
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj (kókuszolajjal helyettesíthető)
  • zúzott fokhagyma (ízlés szerint)
  • kb. 1 dl meleg 50%-ban vízzel hígitott C. kókusztej (amennyit a tészta felvesz)

Elkészítés:

 A száraz hozzávalókat keverjük el majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat és a meleg tejet -> gyúrjuk össze masszává, formáljunk belőle egy hosszú bagett alakú tésztát, majd ezt a tésztát vízes kés segítségével karikázzuk fel.

A kenyér karikákat fektessük szilikonos sütőpapírra és jó alaposan fújjuk be őket 0 kalóriás EzCoat olajsprayvel (más olajjal is jó) majd süssük meg kb. 25 perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon. (én 15 perc után megfordítottam a kenyérkéket és újra befújtam olajsprayvel)

Tanács: Ledarálva kiváló prézlinek!
EZEKET A HOZZÁVALÓKAT HASZNÁLTAM:

Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek