Paleo kétszersült
Hozzávalók:
- 1 evőkanál darált chia mag
- 1 teáskanál himalaya só
- 180 g nyílgyökérliszt
- 15 g LowCarb tápióka keményítő
- 65 g darált mandula liszt
- 20 g darált Bio lenmag
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 2 tojás
- 2 evőkanál szőlőmagolaj (kókuszolajjal helyettesíthető)
- zúzott fokhagyma (ízlés szerint)
- kb. 1 dl meleg 50%-ban vízzel hígitott C. kókusztej (amennyit a tészta felvesz)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat keverjük el majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat és a meleg tejet -> gyúrjuk össze masszává, formáljunk belőle egy hosszú bagett alakú tésztát, majd ezt a tésztát vízes kés segítségével karikázzuk fel.
A kenyér karikákat fektessük szilikonos sütőpapírra és jó alaposan fújjuk be őket 0 kalóriás EzCoat olajsprayvel (más olajjal is jó) majd süssük meg kb. 25 perc alatt előmelegített sütőben 180 fokon. (én 15 perc után megfordítottam a kenyérkéket és újra befújtam olajsprayvel)
Tanács: Ledarálva kiváló prézlinek!
EZEKET A HOZZÁVALÓKAT HASZNÁLTAM: