Hozzávalók
A tésztához:
- 50 g zsírtalanított gesztenyeliszt
- 125 g zsírtalanított mandulaliszt
- 2 tojás
- 2 teáskanál nyílgyökérpor
- 2 teáskanál útifű maghéj
- 2 evőkanál lágy kókuszzsír (vagy light növényi vaj)
- 0,5 dl. víz
- ízlés szerint 2-3 evőkanál porrá őrölt DW 4:1 "cukor"
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- (reszelt narancs héj)
A töltelékhez:
- 3 narancs
- 3 ek. darált eritrit
- 1 tk. útifűmaghéj
- 2 tk. nyílgyökér keményítő
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit jó alaposan összegyúrjuk és egy tepsi aljába nyomkodjuk a tésztát, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük a tepsivel együtt.
- Ezután szépen vágható tésztát fogunk kapni, amit én ketté vágtam, és az egyik felét megkentem a már kész narancskrémmel, a másik felét pedig a krémre helyeztem.
- (A narancskrém hozzávalóit összeturmixoltam és pár órát pihentettem a tésztával együtt a hűtőben)
- Az így kapott pitét egy szilikonos sütőpapírra helyeztem és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem.
- Nagyon fontos, hogy csak akkor vágjuk fel (vízes késsel) ha már kihűlt!
EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM: