Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Puffasztott quinoa, amaránt, és hajdina

Sokan szeretnek puffasztott élelmiszereket majszolni – legyen az vezetés közben, tanuláskor, vagy munka közben, a rágcsálnivalók sokunkat ébren tartanak és energizálnak. A legtöbb puffasztott élelmiszer azonban gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ami „üres kalóriákat” jelent, így fogyasztásuk után még éhesebbnek érezheted magad.

Azonban van három puffasztott étel, amelyek nemcsak táplálják a szervezetedet, hanem támogatják annak egészséges működését, stabilizálják a vércukorszintedet, és értékes ásványi anyagokat és vitaminokat juttatnak be. Ezek a puffasztott quinoa, amaránt és hajdina.

Puffasztott quinoa

A quinoát sokan az egyik legtáplálóbb álgabonának tartják, bár még mindig nem annyira ismert, mint ahogy azt megérdemelné. Semleges ízének köszönhetően rendkívül sokoldalúan használhatod a konyhában. Magas magnézium-, kalcium- és káliumtartalma, valamint a benne található B-, C- és E-vitamin mind hozzájárul az egészséghez.

Miért lesz a quinoa a konyhád új sztárja?

A quinoa emellett gazdag rostokban és esszenciális aminosavakban is, gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ráadásul könnyen emészthető.

Szafi Free puffasztott quinoa ITT VÁSÁROLHATÓ! 

A puffasztott quinoa ugyanazokkal az előnyökkel rendelkezik, mint a hagyományos quinoa. Használhatod a reggeli müzlid, kásáid díszítésére, vagy krémek, pudingok és sütemények készítéséhez. Ezzel emelheted a készételeid rost- és fehérjetartalmát is.

Puffasztott amaránt

Az amaránt, hasonlóan a quinoához, a disznóparéjfélék családjába tartozik, és őshazája Dél-Amerika. Az inka és azték kultúrák egyik fő tápláléka volt. Az amaránt különlegessége, hogy fehérjetartalma 75%-ban hasznosul a szervezetben, így kiváló fehérjeforrás.

Puffasztott amaránt ITT VÁSÁROLHATÓ! 

Kiemelkedő vastartalma miatt különösen előnyös a fogyasztása, de kalciumtartalma is magasabb, mint a tejé, így a csontritkulás megelőzésében is segíthet. Magnéziumtartalma támogatja a szellemi frissességet, semleges íze pedig lehetővé teszi, hogy édesen vagy sósan is elkészítsd.

A puffasztott amaránt felhasználhatod reggeli kásában, müzliben, de akár önmagában is fogyaszthatod. Hozzáadhatod salátákhoz vagy levesekhez, és sós ételekhez is kiváló kiegészítő lehet.

Puffasztott hajdina

A hajdina, más néven pohánka vagy tatárka, a keserűfűfélék családjába tartozik. Ázsiából származik, és a középkorban honosodott meg Közép-Európában. Magyarországra a tatárjáráskor került be, és sokáig a szegények eledeleként ismerték. Érdemes azonban beilleszteni az étrendbe, hiszen több értékes tulajdonsága is van, amelyek jótékony hatással bírnak a szervezetre.

Hajdinaliszt - újjászületve a feledésből

Magas rosttartalma támogatja az emésztést, és gazdag B-vitaminokban, valamint C- és E-vitaminban is. Magas cink-, réz-, mangán-, kalcium- és magnéziumtartalmával hozzájárul az egészséghez, míg kiemelkedő rutintartalma segíthet a vérnyomás kiegyensúlyozásában.

Szafi Free puffasztott hajdina ITT VÁSÁROLHATÓ! 

A puffasztott hajdina is gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Kiváló élelmi rostforrás, amelyet hozzáadhatsz a reggelidhez, ételeid díszítésére, vagy akár gyümölcsökkel együtt is fogyaszthatod. A hajdina kiváló alapanyag krémlevesekhez, köretekhez, növényi fasírtokhoz, valamint lisztjéből palacsintát és nokedlit is készíthetsz.

Rugaszkodj el a megszokott ízektől, és próbáld ki ezeket a gluténmentes, értékes tápanyagokkal rendelkező puffasztott élelmiszereket!

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog