Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Sushi készítése házilag

Burján Szafi
Sushi készítése házilag

Sushi készítése házilag - Sushi recept

(Paleo verzióban is!)

Sushi készítése - Sushi recept

  •  Jó alaposan átmossuk a sushi rizst (amíg a víz tiszta nem marad).
  •  A rizst ízesítés nélkül főzzük vizzel (egy ujjnyival lepje el)
  •  Ezután fedjük le és hagyjuk megpárolódni kevergetés nélkül (az alja lefog ragadni, de ez nem baj!).
  •  A megpuhult rizst szedjük át egy tálba és ekkor ízesítjük rizs ecettel, édesítővel, sóval, majd lefedve hagyjuk kihűlni az egészet.

Ha kihűlt készíthejük is a tekercseket:

  •  A sushi tekerő lapra fektetjük az algalapot. A fényesebb fele legyen alul. Vizes kézzel (ez nagyon fontos különben ragadunk majd a rizstől) vékony rétegben rizst nyomkodunk rá, a tőlünk távolabb eső szélen kihagyunk 2-3 centis részt. A hozzánk közelebb eső részre fektetjük a tölteléket, majd az egészet jó szorosan feltekerjük. Végül egy éles vizes késsel felkarikázzuk az sushikat.
  • A "töltelék" lehet nyers hal (lazac, tonhal vagy más jó minőségű tengeri hal), párolt rák, ubokra, avokádó, vékony lapként megsütött rántotta.
  • A sushi rizs helyett paleo diétázóknak karfiol rizst ajánlok: Recept Itt!

Így néz ki a Paleo Sushi:

  • Fogyasszuk savanyított, rózsaszín gyömbérszeletekkel és wasabival.
  • Továbbá szójaszósszal szokták még tálalni (én ezt kihagytam).

EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM:

Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek