Sushi készítése - Sushi recept
- Jó alaposan átmossuk a sushi rizst (amíg a víz tiszta nem marad).
- A rizst ízesítés nélkül főzzük vizzel (egy ujjnyival lepje el)
- Ezután fedjük le és hagyjuk megpárolódni kevergetés nélkül (az alja lefog ragadni, de ez nem baj!).
- A megpuhult rizst szedjük át egy tálba és ekkor ízesítjük rizs ecettel, édesítővel, sóval, majd lefedve hagyjuk kihűlni az egészet.
Ha kihűlt készíthejük is a tekercseket:
- A sushi tekerő lapra fektetjük az algalapot. A fényesebb fele legyen alul. Vizes kézzel (ez nagyon fontos különben ragadunk majd a rizstől) vékony rétegben rizst nyomkodunk rá, a tőlünk távolabb eső szélen kihagyunk 2-3 centis részt. A hozzánk közelebb eső részre fektetjük a tölteléket, majd az egészet jó szorosan feltekerjük. Végül egy éles vizes késsel felkarikázzuk az sushikat.
- A "töltelék" lehet nyers hal (lazac, tonhal vagy más jó minőségű tengeri hal), párolt rák, ubokra, avokádó, vékony lapként megsütött rántotta.
- A sushi rizs helyett paleo diétázóknak karfiol rizst ajánlok: Recept Itt!
Így néz ki a Paleo Sushi:
- Fogyasszuk savanyított, rózsaszín gyömbérszeletekkel és wasabival.
- Továbbá szójaszósszal szokták még tálalni (én ezt kihagytam).
EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM: