A SZAFI Reform kókuszliszt gluténmentes alapanyag, így beilleszthető a gluténérzékenyek táplálkozásába és a paleolit étrendbe is.
A csökkentett zsírtartalmú kókuszliszt készítéséhez a kókuszdió zsiradéktartalmát először eltávolítják, jellemzően préseléssel. Az így kapott kókuszolaj egyéb célra felhasználható. A préselésből visszamaradt kókuszpogácsát szárítják, és igen finomra őrlik, így egy zsírszegény, de aromás, enyhén édeskés ízű lisztet kapunk.
A SZAFI Reform csökkentett zsírtartalmú kókuszliszt a teljes zsírtartalmú kókuszőrleményekhez képest alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmú. Igen magas rosttartalommal, magas növényi fehérjetartalommal, és a hagyományos gabonalisztekhez képest alacsonyabb szénhidráttartalommal rendelkezik.
Bár a SZAFI Reform kókuszliszt nagyon sok receptben, muffinoknál, süteményeknél teljes egészében helyettesítheti a búzalisztet, némely esetben érdemes más lisztekkel keverve használni.
Ha teljes egészében szeretnénk a liszt mennyiségét SZAFI Reform kókuszliszttel helyettesíteni, akkor használjunk eggyel több tojást a receptben szereplőhöz képest. Ha 100%-ban SZAFI Reform kókuszlisztet használunk, akkor a búzaliszthez képest rövidebb lesz a sütési idő.
A SZAFI Reform kókuszliszt sokszínűen alkalmazható a konyhában. Felhasználhatjuk húsok bundázásához, mártások készítéséhez, piskóták, muffinok, palacsinták, kekszek és még sok más finomság sütéséhez is.