Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Smoothie

A smoothie-k a fénykorukat élik, hiszen a rohanó életmódban igazi jolly jokernek számítanak: pillanatok alatt összeállíthatjuk, később pedig elfogyaszthatjuk autóban ülve, munka, vagy tanulás közben. Bevitelükhöz nem szükséges az asztalhoz ülnünk, a nagy jövés-menésben egy kulacsból, vagy shakerből könnyedén elfogyaszthatjuk az ízlésünk szerint összeállított smoothienkat.

Modern világunkban megszokottá váltak a nem éppen egészségesnek mondható gyorsételek fogyasztása. Ezek a „junkfood”- ok nem igazán bélbarátok: emésztésük nehéz, feldolgozott összetevőik leterhelik a gyomorműködési folyamatokat is. Az adalékanyagokban, ízfokozókban, színezékekben, tartósítószerekben, cukorban bővelkedő gyorséttermi ételek helyett érdemesebb magunknál tartani egy-egy laktató smoothiet, így, ha, nap közben ránk tör az éhség, elkerülhetjük a szervezetünk számára nem előnyös élelmiszerek fogyasztását.

A gyümölcsturmixtól abban különbözik a hagyományos smoothie, hogy elkészítésekor nem kell hozzáadni tejet/növényi tejet/vizet/semmilyen folyadékot. A hagyományos smoothiekban 100%-ban a simára turmixolt gyümölcsök, és zöldségek vannak. Azonban egyre gyakrabban találkozhatunk olyan smoothie receptekkel, amelyek valamilyen folyadék/joghurt hozzáadásával készülnek. Egy jól összeállított smoothie teljes értékű ételnek számít: szénhidrát, fehérje, és zsír is található benne, megfelelő mértékben. Smoothie készítésekor csak a fantázia szabhat határt: variálhatjuk a hozzávalókat ízlésünk, diétánk szerint. Amennyiben smoothienk fehérjetartalmát szeretnénk növelni, úgy adhatunk hozzá Szafi Free rizscsíra fehérjeport, és fehérjetartalmú zöldségeket, vagy magvakat, ha fogyasztunk tejtermékeket, abban az esetben görögjoghurtot. Smoothienk zsírtartalmát növelhetjük különböző magkrémek (pl. mogyoróvaj, mandulavaj, stb.), vagy olajos magvak hozzáadásával. A smoothiekban simára turmixolt gyümölcsökben, és zöldségekben található tápanyagokat a szervezet azonnal hasznosítani tudja. Smoothienk tápanyagtartalmát növelhetjük különböző superfoodokkal, pl. Szafi Reform matcha porral, de gazdagíthatjuk gyömbérrel, mentával, kakaóporral, karobporral, fahéjjal, stb. is.

Smoothie fogyasztással megkönnyíthetjük a megfelelő ásványi anyagok, és vitaminok rendszeres bevitelét, a smoothiekban található rostok pedig hosszantartó, jóleső jóllakottságot nyújtanak. Ha nem teszünk semmilyen tejterméket a smoothienkba, úgy tejérzékenység, és vegán életmód esetén is fogyaszthatjuk.

ITT találhattok nagyon finom, Szafi Free rizscsíra fehéréjével dúsított, laktató smoothie recepteket, és tippeket azok számára, akik figyelnek kalória-, és szénhidrátbevitelükre!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog