Leírás és Paraméterek
Szafi Life Proteines Pizza MIX (gluténmentes) 100g
Gluténmentes, vegán, fehérjében gazdag, mikrohullámú sütőben is gyorsan elkészíthető pizza alap, igen magas rost-tartalommal
Összetevők: kölesliszt, barna rizscsíra-fehérje por (18%), bambuszrost, útifűmaghéj liszt, olasz fűszerkeverék (oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű, borsikafű), vöröshagyma granulátum, só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Átlagos tápérték |
100g termékben |
100g kész pizzában (1 db kb. 170 g) * |
Energia: |
1451 kJ / 345 kcal |
877 kJ / 209 kcal |
Zsír - amelyből telített zsírsavak |
3,5 g 0,9 g |
2,1 g 0,5 g |
Szénhidrát - amelyből cukrok |
43,1 g 0,7 g |
25,4 g 0,4 g |
Rost |
22,8 g |
16,3 g |
Fehérje |
23,9 g |
14,1 g |
Só |
1,51 g |
0,9 g |
* A megadott felhasználási útmutató szerint, mikrohullámú sütőben készített pizzalap, feltét nélkül
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Fehérjedús pizza recept
Hozzávalók (1 db pizzához- kb. 28 cm, kinyújtástól függően):
100g Szafi Life Proteines Pizza Mix;
176g langyos víz;
5 g bambuszrost a gyúráshoz és a nyújtáshoz (csak sütőben történő sütés esetén!);
1 g kókuszolaj a szélek sütés előtti lekenéséhez (csak sütőben történő sütés esetén!)
Elkészítés
Fakanállal keverjük össze a Pizza Mix alapot a vízzel. Ha összeállt a tészta, fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig.
Mikrohullámú sütőben
Borítsuk a tésztát egy lapostányérra, majd hidegvizes kézzel gyúrjuk át, és nyújtsuk szét a tányéron úgy, hogy egy kb. 29 cm-es lapot kapjunk. Kb. 1 cm-t hajtsunk vissza a széléből (ide akár sajtot is rakhatunk). Villával szurkáljuk meg több helyen, hogy a gőz távozni tudjon belőle.
Mikrohullámú sütőben, 800W-on 6 percig sütjük, majd a tésztát a tányéron megfordítjuk, ismét megszurkáljuk, és tetszőleges feltétet rakunk rá. Ezután további 6 percig sütjük.
Figyelem: ezen elkészítési mód mellett nyers hús nem használható feltétként!
Hagyományos sütőben
Borítsunk le sütőpapírral egy tepsit, melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és közben készítsük elő a feltétet.
Ezután borítsuk a tésztát bambuszrost-lisztes munkafelületre, gyúrjuk át és nyújtsunk belőle egy 29 cm-es lapot. Kb. 1cmt hajtsunk vissza a széléből (ide akár sajtot is rakhatunk).
A sajt kivételével rakjuk rá a feltétet, kenjük le a szélét olajjal és tegyük a sütőbe.
200 °C-ra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig sütjük.
Ezután rakjuk rá a sajtot és süssük további 5 percig.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Nettó tömeg: 100 g
Vélemények
Akik ezt a terméket megvették, a következőket is megvásárolták!
Hasonló termékek
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak. Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, cégünk nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti. A jelen információ kizárólag személyes felhasználásra szolgál, és azt nem lehet semmilyen módon, a cégünk előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, vagy megfelelő tudomásulvétele nélkül felhasználni.