Gluténmentes fehér kenyér
Hozzávalók:
- 125 g rizsliszt
- 75 g kukoricaliszt
- 25 g amarántliszt
- 25 g kölesliszt (vagy hajdina liszt)
A 4 LISZTET KIVÁLTHATJUK 1 FAJTA GLUTÉNMENTES LISZTKEVERÉKKEL IS PÉLDÁUL:
250 g WM Gluténmentes liszttel vagy 250 g DW Gluténmentes liszttel
- 70 g light növényi vaj
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 100 g tejföl (én kókuszkrémet használtam)
- 0,7 dl tej
- 200 g túró (nekem totu volt itthon így azzal készítettem) - kulcsfontosságú összetevő!
Összedolgozzuk az összetevőket, kenyér formába öntjük, előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM: