Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Gluténmentes fehér kenyér

Burján Szafi
Gluténmentes fehér kenyér

Hoztam nektek egy példát arra, hogyan lehet úgy gluténmentes kenyeret készíteni, hogy nem csak kukorica- vagy rizslisztet használunk a búzaliszt helyettesítésére. 

Gluténmentes fehér kenyér

Hozzávalók:

  • 125 g rizsliszt
  • 75 g kukoricaliszt
  • 25 g amarántliszt
  • 25 g kölesliszt (vagy hajdina liszt)

 A 4 LISZTET KIVÁLTHATJUK 1 FAJTA GLUTÉNMENTES LISZTKEVERÉKKEL IS PÉLDÁUL:
250 g WM Gluténmentes liszttel vagy 250 g DW Gluténmentes liszttel
  • 70 g light növényi vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 100 g tejföl (én kókuszkrémet használtam)
  • 0,7 dl tej 
  • 200 g  túró (nekem totu volt itthon így azzal készítettem) -  kulcsfontosságú összetevő!


Összedolgozzuk az összetevőket, kenyér formába öntjük, előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

EZEKET A TERMÉKEKET HASZNÁLTAM:

Tartalomhoz tartozó címkék: Szafi ajánlásával receptek