Barion Pixel
A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Tojásmentes, gluténmentes, vegán száraztészták

A tésztafogyasztás hatalmas népszerűségnek örvend szinte az egész világon, Magyarországon pedig talán az egyik legkedveltebb élelmiszerré vált az évszázadok alatt. A világ legtöbb részén a tojásmentes durum tésztákat részesítik előnyben, azonban, a magyar lakosság nagy része a tojással készült száraztésztákat preferálja. Gluténérzékenység esetén egyik sem fogyasztható, tojásérzékenység esetén, és vegán életmód mellett a tojással készült száraztésztákat szigorúan kerülni kell.  

Sokakban megfordulhat a kérdés: miért van sok száraztésztában tojás, ha anélkül is ízletes tésztákat lehet gyártani? Történészek feljegyzései alapján, már az 1700-as években fogyasztottak tésztákat hazánkban, amit már akkor tojással készítettek el. Ennek az oka egyrészt az volt, hogy, az otthonuktól távol dolgozó földművesek, pásztorok gyakran bográcsban készítettek maguknak ételt, amelyet tojásos tésztával dúsítottak, hogy laktatóbb legyen, valamint, hogy lazítsa a zsírosabb fogásokat. A tojás, a kész tészta tápanyag tartalmának növeléséért, és a tojás hatásos konzerválásáért került bele a száraztésztákba. Ezzel az egyszerű eljárással, a hűtőszekrények feltalálása előtt is képesek voltak az emberek megőrizni a tojás minőségét. A Kárpát-medencében a Triticum aestivum nevű közönséges, lágy búzából készülnek a száraztészták. A hagyományos magyar ízlésnek a búzalisztes, tojásos száraztészták felelnek meg, amelyek fogyasztása problémás lehet gluténérzékenyeknek, tojásérzékenyeknek, és vegánoknak.

A tojásmentes tésztákat Triticum durum nevű búzából készítik, amelynek magasabb a fehérjetartalma. Ez a búzaféle jobban kedveli a mediterrán éghajlatot. A koleszterinmentes durumtészták nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, így vegánok is fogyaszthatják őket. Már magyar márkájú durumtészták is elérhetőek az áruházak polcain, azonban ezeknek fogyasztása gluténérzékenység esetén tilos.

Összetett ételérzékenyeknek (glutén + tojás), vagy, azoknak a vegánoknak, akik gluténérzékenységgel küzdenek, tehát le kell mondani a száraztészták egyszerű nagyszerűségéről, sokoldalú felhasználhatóságáról? Nem! A Szafi Free gluténmentes száraztésztákat ajánljuk azoknak is, akik növényi alapú táplálkozást folytatnak. A Szafi Free tészták a szervezetünk számára értékes tápanyagokat tartalmaznak, így, teljesen egészséges, hagyományos étkezést folytatóknak is érdemes kipróbálniuk! Alapja a gluténmentes hajdinaliszt, és batátaliszt, amelyek kedvezően hatnak a vércukorszintünkre: nem emelik meg hirtelen, hiszen „lassú felszívódású szénhidrát forrásnak” számítanak. A Szafi Free tojásmentes, gluténmentes vegán száraztészták elkészítése épp oly egyszerű folyamat, mint a hagyományos tésztáké, sőt, miután logó vízbe helyeztük a tészták, elég csupán 4 perc a várt állag eléréséig!

100 gramm kifőtt Szafi Free tésztában 5,1 gramm fehérje található, így kiváló növényi fehérjeforrásnak számít! Több 1000 ember kóstolta már, és a többség egybehangzó véleménye szerint a Szafi Free tészták mellékízmentesek, és kiváló állagúak.

ITT MEGRENDELHETŐ 4 FÉLE GLUTÉNMENTES VEGÁN SZAFI FREE TÉSZTA! 

RECEPT TIPPEK A SZAFI FREE TÉSZTÁKHOZ ITT! 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog