HÁZI ZABTEJ RECEPT (mandulás-datolyás-vaníliás)
- ¾ adagolópohár zabpehely
- 1 adagolópohár aprított mandula (kókuszreszelékkel helyettesíthető)
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
- 1/8 tk. Himalája só
- 1/2 tk. vaníliaaroma vagy vanília rúd
- maréknyi mag nélküli datolya (édesítővel helyettesítő)
- víz maximum a jelzésig
Növényi tejkészítő géppel készítettem, valószínűleg anélkül is elkészíthető, de én még úgy nem próbáltam.
ZABKEKSZ RECEPT (mandulás)
- 3 ek. őrlemény (ennyi maradt a tejszűrés után)
- 5 ek. Alpen hozzáadott cukormentes müzli
- Dia Wellness mézpótló vagy méz (ízlés szerint)
Egy tálban összekeverjük majd 5 db. korongot formálunk belőle és 160 fokon légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, végül megfordítjuk és alsó-felső sütési funkción további 10 perc alatt készre sütjük.
EZEKET A HOZZÁVALÓKAT HASZNÁLTAM: